Eduka jõulupeo spikker

{VAR:blog_title}

Jõulud – maagiline aeg täis imeilusat paksu lund, kaminasoojust ning armsaid hetki lähedastega. See on idüll, mille nimel personali- ja turundustöötajad ettevõtetes hambaid krigistades jõulupidusid planeerivad. Peo õnnestumises mängivad olulist rolli pisikesed detailid ja põhjalik ettevalmistus, olenemata peo seltskonna suurusest või asukohast. Kui soovid oma töötajaid, kliente või koostööpartnereid sel jõuluajal tänada, siis kingi neile vägevaid kogemusi ja ilusaid emotsioone! Ühe õnnestunud peo „tagajärjeks“ peab alati olema vägev mälestus! Olde Hansa restoranijuht Aile Laansalu avaldab praktilise spikri, mida jõulupeo planeerimisel järgida.

1. Aeg
Detsembris on inimestel keskmisest rohkem üritusi, külaskäike ja tegevusi. Selleks, et kõik peole kutsutud ka sinna tulla saaksid, on oluline, et saadaksid kuupäeva info võimalikult vara. Poolteist kuud varem ehk just praegu on suurepärane hetk seda teha! 
Kui suuremates ettevõtetes peetakse enamasti õhtustel aegadel suurejoonelisi jõulugaalasid ja pidusid, siis väikestele ettevõtetele ja kitsamale eelarvele sobib väga hästi mõnus jõuluhommik. Näiteks pakub Olde Hansa sel aastal oma Hortuse ruume jõuluhommikute tarbeks – kohapeal on olemas kogu vajalik esitlustehnika, külalistele saab pakkuda kerget kõhutäidet ning peale seda saavad nad juba suunduda otse jõuluturule.

2. Koht
Ideaalis võiks jõulupidu toimuda kontorist eemal, põnevas asukohas, mis juba omaette pakub elamust. Koha atmosfäär on miski, mis võib tekitada või täielikult kaotada jõulumeeleolu. Eesmärk on luua õhkkond, milles külalised saavad end tunda vabalt ja mugavalt. Stressis ja ärevil inimesel on raske luua erilisi mälestusi, ükskõik, kui põnev programm on peo tarbeks välja mõeldud.

3. Menüü
Jõulud ja külluslik sööming käivad paratamatult käsikäes. Seetõttu on oluline, et tutvuksid ennem põhjalikult cateringi või restorani poolt pakutava menüüga. Kindlasti tuleb arvestada erinevate toidutalumatustega. Liharoogade kõrval peab olema ka veganitele sobivaid toitusid. Võimalusel uuri juba enne pidu, kas mõnel külalisel on millegi vastu allergia või talumatus.

Pildid / - jõulupeospikker2

4. Joogid
Keskmiselt tarbitakse söögi kõrvale 3 pokaali alkohoolset või alkoholivaba jooki. Uuri juba enne pidu, kas jookide hinnad on soodsamad, kui neid tellida suuremates kogustes (pudel lauale vs pokaal igaühele).

5. Meelelahutus 
Elamuse loomiseks on kindlasti vaja mõelda meelelahutusliku osa peale. Suuresti määrab selle asukoha valik, kuid paljudesse kohtadesse on võimalik esinema kutsuda muusikuid, tantsijaid, näitlejaid, koomikuid jpm. Kuna keskmiselt kulub kolmekäigulise pidusöömingu peale 2,5-3 tundi, siis tasub mõelda, kas mingit osa meelelahutuslikust programmist saab esitada paralleelselt söömisega. Selleks sobib väga hästi elav muusika või väiksem teatritükk.

6. Ligipääsetavus
Pane paika selge plaan, kuidas ja millega külalised peole saavad ning anna vastav info juba kutsega kaasa. Näiteks lähim parkla ja selle tasumistingimused, bussiühendused jm.
​NB! Uuri kindlasti peo toimumiskohast, kas ja kuhu saavad külalised parkida ning kas on võimalik kokku leppida eritingimused parkimistasude osas. 

 


Kui aega napib... ehk valmis peopaketid

Pildid / - jõulupeospikker3

Kui ettevõttes pole kindlat inimest, kelle tööülesannete hulka kuulub sündmuste korraldamine, siis hea variant on kasutada juba valmis peopakette. Näiteks pakub Olde Hansa külluslikku jõulusöömingut. Jõululauale kantakse kokku 19 hõrgutist ning lõbusa olemise ja jutuga teenijarahvas hoolitseb jõulutunde eest. Söömislustile lisaks tutvustab kaupmehe kodu teenijarahvas keskaegseid lauakombeid: aitab külalistel käed reisitolmust puhtaks loputada ning korraldab lauaisanda valimise ja leiva õnnistamise rituaali. Nii jääb Sinule vaid kohaletulemise vaev!

 

 

Lisainfo ja broneerimine: www.oldehansa.ee

Aile Laansalu

Olde Hansa restoranijuht
aile.laansalu@oldehansa.ee

Jaga e-mailiga
Tagasi Vaata postitusi samal teemal